Om oss

Erfaring fra 1974

Nor-Shunt er et privateid familieselskap i Tvedestrand som spesialiserer seg på prefabrikkerte produktløsninger, utstyr og tjenester innen vannbårne systemer. I dag er daglig leder Ronny Svensson andre generasjon etter sin far som grunnla Nor-Shunt i 1974. Den lange fartstiden i bransjen har gitt oss omfattende erfaring og bred kompetanse innen vårt fagområde. Vi kan trygt si at “vi har shunt det.”

Navnet Nor-Shunt gjenspeiler et av våre hovedprodukter, nemlig shuntgrupper. Våre produkter er en kombinasjon av egenutviklede løsninger og andre sammensatte produkter som vi leverer til det nordiske markedet. Vi sikrer upåklagelig produktkvalitet med norske standarder som stiller høye krav og vi implementerer grundige kvalitetssikringsrutiner for å alltid overholde dette.

Ledende innen shuntgrupper og prefabrikkerte sentraler

Vi er en av Norges ledende produsenter og leverandører av prefabrikkerte shuntgrupper, shuntventiler og prefabrikert sentral. En shuntgruppe er en prefabrikkert løsning som brukes til å regulere varme, kjøling og energigjenvinning ved hjelp av en væske som energibærer, som sirkulerer for gjentatt bruk. Hovedmålet er å opprettholde ønsket temperatur uavhengig av om vannmengdene er konstante eller varierende. Den består av to- eller treveis ventiler utstyrt med strupe- og stengeventiler, samt en pumpe som driver hele systemet med temperaturregulering som hovedoppgave. Vårt sortiment inkluderer Nor-Shunt FM*, Nor-Shunt MS*, og Nor-Shunt MSE* som er prefabrikkerte shuntgrupper vi produserer her hos Nor-Shunt, og de løser alle ulike typer reguleringsoppgaver.

I tillegg til disse shuntgruppene tilbyr vi også en prefabrikkert teknisk sentral som utgjør en mye større del av installasjonen og distribuerer varme eller kjøling til alle de ulike stedene i bygget gjennom ulike kurser.

Bransjer og kunder

Vi i Nor-Shunt jobber utelukkende med proffkunder og har et bredt spekter, inkludert nasjonale aktører som Bravida og Assemblin, samt lokale rørleggerfirmaer i distriktet. Vår kompetanse strekker seg også til offshorebedrifter, hvor vi har solid kunnskap og erfaring. Noen ganger fungerer vi som et mellomledd, andre ganger forhandler kunden direkte med oss for å skreddersy optimale løsninger. Selv om vi tilbyr enkeltprodukter og -komponenter, er vårt hovedfokus på større leveranser av prefabrikkerte løsninger.

Fagfolk med høy kompetanse

Nor-Shunt består av en rekke dyktige fagfolk som besitter høy kompetanse innen våre produkter og deres bruksområder. Vår ekspertise innen dette området og systematiserte prosesser, sikrer en høy kvalitetsstandard gjennom hele produksjonsprosessen som vi utfører under kontrollerte forhold i vår fabrikk. En slik tilnærming har flere fordeler for våre kunder, inkludert kvalitetssikring av installasjonen, tidsbesparelse og reduksjon av avfall. Dersom dere ikke har fullstendige tegninger av systemet, har vi betydelig erfaring for å finne tekniske løsninger som gir et optimalt resultat. Vi lager fullstendig 3D tegninger for våre kunder, før vi starter produksjonen.

Som vår kunde har du også muligheten til å inngå en avtale med oss for å få våre eksperter ut til arbeidsanlegget for å utføre sammenstillingen av de prefabrikkerte løsningene for dere. Dette er en rutineoppgave for våre arbeidere, men kan virke noe utfordrende for de som ikke er kjent med produktene. Denne tjenesten er svært etterspurt blant våre kunder.